Aldırmaz'dan resim müzesi sözü

Merkezi İstanbul'da bulunan Rekreasyon Derneği'nce organize edilen ve 31 ressamın eserinin bulunduğu ?Rekreasyon Sergisi? açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışına, Vali Vekili Fikret Deniz ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da katıldığı Kurtuluş Mahallesi'ndeki AÇS Sanat Galerisi'ndeki serginin 14 Kasıma kadar gezilebileceği bildirildi.

Rekreasyon Derneği Başkanı Güngör Arıbal, serginin açılışına gösterdikleri ilgiden dolayı Adanalı sanatseverlere teşekkür etti.

İlk ve ortaokulu Adana'da okuduğunu, liseyi Mersin'de bitirdikten sonra İstanbul'a yerleştiğini söyleyen Arıbal, ?Adana'da yapılan güzellikleri gördüm. Sinema Müzesi'ni, Atatürk Müzesi'ne ziyaret ettim. Ressamı bu kadar çok olan bir ilde ?neden resim müzesi yok' anlamadım. Bir teklifte bulunuyorum. Belediye Başkanımız resim müzesi açacağına söz versin, bende çok tanınmış 100 ressamın çok değerli eserleri var. Hepsini müzeye bağışlayacağım.? şeklinde konuştu.

Arıbal daha sonra şunları söyledi: ?Adana'da festivaller yapılıyor. Burada dünyanın en güzel akarsuyu, Seyan Nehri var. Benim de elimde ?anıt duvarı' eseri var. Bundan dolayı iftihar ediyorum. Rahmetli Sakıp Sabancı almak istedi, satmadım. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Galerisi istedi, vermedim. Rahmetli Turgut Özal istedi, vermedim. Milyonlar, milyarlar değerinde bir eser. Eğer siz Adana'ya ?Resim Müzesi' açarsanız, bu eseri seve seve bağışlarım.?

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırma da ?Size söz veriyorum. Tepebağ'da tarihi bir binayı kamulaştırıp, restore ettireceğiz ve sizlerin emrine vereceğiz.? dedi.

Adanalı sanatçıların en büyük zenginlikleri olduğunu kaydeden Aldırmaz, ?Böyle muhteşem insanlar, bir kenti kent yaparlar. Kentler büyüsün diyorum, ama gelenekleriyle, sanatıyla, sanatçısıyla birlikte. Yoksa yalnızlar şehri olur? dedi. Karma Resim Sergisi'ne eser verenlere de teşekkür eden Aldırmaz, ?Biz resim müzesi yapmaya hazırız.? şeklinde konuştu.

Vali Vekili Fikret Deniz de sergiye katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Adana'nın kültür ve sanat açısından çok zengin bir bölge olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber